Monday, November 11, 2013

Γιατί οι της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι

Αγαπητοί άπιστοι,

Σας χαιρετώ και είθε το φως του Ιπτάμενου Τέρατος να σας φωτίζει.

Σήμερα θα σας εξηγήσω γιατί το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου επέλεξε τον καλύτερο εκτελεστικό σύμβουλο. Ο Τζ. Χούριγκαν έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η Τράπεζα Κύπρου την τελευταία δεκαετία, δηλαδή κομπίνες, απάτες, αλλαξοκωλιές και άλλα ωραία τα οποία μας έφεραν στα αποτελέσματα του κουρέματος του Eurogroup, και να μας φέρει το πολυπόθητο level-up στην απατεωνιά.

Τολμώ να πω ότι οι δικοί μας κομπιναδόροι είναι ερασιτέχνες μπροστά στο τεράστιο Χούριγκαν. Είναι Παναγίες και δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό του τραπεζικο-ληστρικού συστήματος. Βασικά θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο του με χαρτί και μολύβι για να παίρνουν σημειώσεις ώστε να ξέρουν τι θα κάνουν όταν φύγει -- και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει ακόμα στοιχειώδης οικονομία στην Κύπρο, για την Τράπεζα Κύπρου χεστήκαμε.

Με μια απλή έρευνα στο γκούγκλ θα διαπιστώσετε ότι ο Χούριγκαν είχε αναμιχθεί στο Libor scandal, όπου οι Βετανικές τράπεζες έστηναν τα επιτόκια για να συνεχίζουν το ατέλειωτο τραπεζικό φαγοπότι στις πλάτες του κόσμου.  Όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο κύριος Χούριγκαν από την RBS επέστρεψε  εθελοντικά υποχρεωτικά διαφορετικά θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα μπόνους αξίας 4 εκ, στερλίνων. Για να τα επιστρέψει σημαίνει ότι έκαναν ντιλ να τα δώσει για να μην τον κυνηγήσουν και για να εξευμενιστεί το κοινό που πάντα σχίζει τα ιμάτιά του για τα τραπεζικά σκάνδαλα αλλά στο τέλος τίποτε δεν γίνεται.

Μήπως τελικά πρέπει αν τους παίρνουμε με τα αυγά;

Η Daily Mail, παρόλο ότι είναι φυλλάδα της κακιάς ώρας, του έδωσε τον πιο σωστό χαρακτηρισμό -- casino banker! Είπαμε ακόμα και τα χαλασμένα ρολόγια δυο φορές την ημέρα δείχνουν την σωστή ώρα.

Τέτοια λαμπρά, τέτοιους χαρακτήρες χρειάζονται για να σώσουν την "ραχοκοκκαλία της κυπριακής οικονομίας" (sic). Ε ναι ρε μαλάκες μόνο μια αρχιπουτάνα μπορεί να βάλει τάξη σε ένα μπουρδέλο με βάσει την σοφή ρήση, στην πουτάνα δεν μπορείς να κάνεις πουτανιές. Και με το τέλος της θητείας του Χούριγκαν τα λεφτά από τις κομπίνες θα πετάξουν στην Ελβετία και όχι στα κόμματα και σε διάφορους παραγοντίσκους της Κύπρου. Άρα ουδείς θα έχει παράπονο, αφού δεν θα υπάρχει λόγος διαχωρισμού των λαφύρων. Αχάριστοι που θα κρίνετε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Για τα πάντα έχει προνοήσει!

Φυσικά θα πουν αυτοί που έχουν επιλέξει ότι ο ίδιος δεν είχε άμεση ανάμιξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα , αλλά τα μαυρογέριμα έγιναν όταν αυτός ήταν επικεφαλής της RBS, η οποία να γραφτεί στα πρακτικά παρακαλώ, είχε κρατικοποιηθεί επειδή και αυτοί έκαναν καλά την δουλειά τους. Δυο συμπεράσματα εξάγονται από τα ανωτέρω: 1) Ρε τελικά το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου  πήγε και βρήκε την ιρλανδική εκδοχή του "εγώ εν τζιαι". 2) Όλες οι τράπεζες εργάζονται με την μέθοδο του ό,τι κάτσει και στο τέλος πληρώνει ο κόσμος.

Συμπέρασμα μπόνους: Μήπως στην Τράπεζα Κύπρου χάλασε το γκούγκλ και δεν πήραν είδηση τι παίζει με τον νέο αφεντικό; Δυσκολάκι, αποκλείεται να είναι τόσο ανίκανοι, αλλά πάλι μην πάρεις και όρκο. Τα όρια της κυπριακής βλακείας της δήθεν ελιτ μας παρουσιάζονται απύθμενα. Ούτε οι γεωτρήσεις του Λακκοτρύπη δεν μπορούν να βγάλουν άκρη.

Για αυτό σας λέω κοιμηθήτε ήσυχοι αλλά αν έχετε λεφτά στην Τράπεζα Κύπρου τώρα ξέρετε τι θα κάνετε. Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δια του πληκτρολογίου μου σας έχει ενημέρωσει.

Καλή επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας!



ΥΓ. Βαριέμαι να βάλω εικόνες οπότε τσιμπάτε λίγους Pink Floyd.


1 comment:

  1. Καλή επανεκκίνηση!!!! Είμαι σίγουρη ότι οι προσπάθειες με έτσι επικεφαλής θα ευοδώσουν σαφέστατα προς το συμφέρον του. Μπράβο του του ανθρώπου, μεγάλη ΠΟΥΤΑΝΑ. Μόνο που εν ο απλός κοσμάκης που θα την πληρώσει πάλε, δυστυχώς.

    υ.γ Να χαίρομαι που χρωστώ στην Τράπεζα Κύπρου ή θα φανώ κυνική και αναίσθητη?

    ReplyDelete